به گزارش مشرق، امیدهای ایران شب گذشته در دیدار مقابل چین موفق شدند حریف خود را شکست داده و راهی مرحله یک چهارم نهایی انتخابی المپیک 2016 ریو شوند.
از سوی دیگر اتفاقات زیادی پیرامون فوتبال ایران طی روزهای گذشته رخ داده است که از مهمترین آنها میتوان به برگزاری مجمع و خروج اساسنامه پیشنهادی جدید از دستور جلسه، شکایت فدراسیون فوتبال از صداوسیما و ممنوعالتصویری رئیس این فدراسیون، ادعای واهی سعودیها درخصوص عدم امنیت در ایران و مسائل مربوط به تیم ملی اشاره کرد که البته شاید هیچ فردی بهتر از مرد اول اجرایی فوتبال کشور نتواند پاسخگوی سؤالات مربوط باشد.
بر همین اساس پس از دیدار شب گذشته تیمهای امید ایران و چین به سراغ علیرضا اسدی رفته و در مورد تمام مباحثی که به آنها اشاره شد، گفت و گویی را با وی انجام دادیم که متن کامل آن را در زیر میخوانید:
قبل از ورود به بحث می توانید مهمترین عناوینی که دکتر اسدی به آنها اشاره کرده است را تیتروار بخوانید:
*امیدها بازی به بازی هماهنگ تر شدند.
*در فوتبال هیچ چیز دستنیافتنی نیست؛ امیدوارم با اقتدار ژاپن را شکست دهیم.
*کارشناسان نظر خود را میدهند اما کادرفنی امیدها در نهایت پاسخگوی نتایج به دست آمده خواهند بود.
*صعود به المپیک به مراتب سختتر از صعود به جام جهانی است.
*در این برهه از نقد تخریبی علیه امیدها پرهیز کنیم.
*شاید مصادف شدن اساسنامه با انتخابات باعث ایجاد چنین فضایی شد که اساسنامه در نهایت از دستورجلسه خارج شود.
*زحمات اینکه تیم ملی اول آسیاست به خاطر زیادی است که گذشته کشیده شده است.
*باید صبر کرد و به تصمیماتی که مجمع میگیرد احترام گذاشت.
*برای موضوع حق پخش با ممنوعالتصویر کردن و اقداماتی از این دست به جایی نخواهیم رسید.
*به تحقق رویای سالی 300 میلیارد در سال برای فوتبال امیدوارم.
*در تمام اطراف ایران جنگ است اما حتی کوچکترین ترقه هم در ایران منفجر نمیشود.
*ما حاضریم حتی میزبانی باشگاههای عربستانی را هم قبول کرده و حتی امنیتشان را هم تامین کنیم.
*به همان دلیلی که میگویند آنها که خارج از زمین هستند نباید فنی صحبت کنند، آنها هم که در زمین کار دارند حق ندارند در خارج از زمین غیرفنی صحبت کنند.
*دلیلی ندارد با کفاشیان مشکلی داشته باشم
از دیدار امیدهای ایران و چین آغاز کنیم. شاگردان خاکپور موفق شدتد با برتری مقابل این تیم به مرحله حذفی برسند. ابتدا در این خصوص صحبت کنیم.
خوشحالیم که امیدهای ایران موفق شدند حریف شرق آسیایی خود را شکست داده و به جمع 8 تیم برتر آسیا راه پیدا کنند. البته امیدها کمی ناهماهنگ و کم تجربه نشان دادند که این موضوع هم طبیعی بوده و به سن پایین این بازیکنان برمیگردد. در هر صورت از ابتدای مسابقات تا به دیدار پایانی مرحله گروهی، در هر دیدار امیدهای ایران در هر بازی هماهنگتر شده و امیدوارکنندهتر نشان دادند.
چه اندازه به دیدار با ژاپن امیدوار هستید؛ تا چه اندازه فکر میکنید بتوانیم این تیم را شکست داده و راهی نیمهنهایی شویم؟
یکی از بزرگترین نقاط قوت ما این است که همیشه امیدوار هستیم و دعا میکنیم بچههایمان با این روحیه خوبی که دارند و البته ارتباط خوب کادر فنی با بازیکنان، انشاءالله از این مسابقه سربلند بیرون بیایند. هیچ چیزی در فوتبال دست نیافتنی نیست و زیبایی این ورزش به همین مورد است و اینکه فوتبال قابل پیشبینی نیست. ما هم امیدوایم بچهها با یک اقتدار خوب بتوانند ژاپن را شکست دهند.
یکی از نقاط ضعف در تیم امید تغییرات مداوم در ترکیب این تیم بود تا جایی که در هر سه بازی شاهد تغییرات پیاپی بودیم. با توجه به اینکه جهانبخش و آزمون نیز در اردوهای اخیر تیم امید نبودند، حداقل این توقع به وجود آمده بود که خاکپور مردان اصلیاش را برای مسابقات انتخابی المپیک شناخته است. حتی بهطور مثال میتوان این عقیده کارشناسان را مطرح کرد که چرا بازیکنی مانند ترابی در دیدار با قطر از ابتدا بازی نکرد.
وقتی شما به گذشته نگاه میکنید، طبق آمار از 25 رئیس فدراسیون، فقط 4 رئیس توانستند تیم ملی را به جام جهانی ببرند و این یک رقمی است که نشان میدهد شانس ما بسیار کم است. حالا در بحث المپیک این شانس بسیار کمتر هم میشود.
اینکه چه کسی بگوید چه بازیکنی بازی کند و از چه زمانی به میدان برود، همه اینها نظرات کارشناسان است، اما حرف اول و آخر در تیم را کسی میزند که از نزدیک با بازیکنان کار میکند و تاکتیک خاصی در ذهنش است و برای تحقق آن میخواهد از نفراتی که در ذهن دارد استفاده کند. بنابراین باید این حق را به کادر فنی بدهیم چون آنها هستند که تصمیمگیرنده اصلی محسوب میشوند و بر اساس مسئولیتی که دارند به عنوان بزرگترین ذیحق در این قضیه تصمیم گرفته و بهطور حتم نتایج کار را خودشان پاسخگو خواهند بود. الحمدالله تا الان که نتایج مثبت بوده و تیم امید در دیدارش مقابل چین با یک برد پرگل توانست به مرحله بعدی صعود کند و ما هم تشکر میکنیم بابت نتایجی که در مرحله گروهی بهدست آمد. کارشناسان هر کدام نظر خاص خود را دارند،اما بالاخره این سرمربی و کادر فنی هستند که حرف آخر را میزنند و در نهایت پاسخگو خواهند بود.
چه اندازه امیدوار هستید که به المپیک صعود کنیم؟
کارمان بسیار سخت است. وقتی شما به گذشته نگاه میکنید، طبق آمار از 25 رئیس فدراسیون، فقط 4 رئیس توانستند تیم ملی را به جام جهانی ببرند و این یک رقمی است که نشان میدهد شانس ما بسیار کم است. حالا در بحث المپیک این شانس بسیار کمتر هم میشود. وقتی در 40 سال نتوانستهایم به المپیک صعود کنیم باید یک مقدار توقعمان متناسب با توانمندیهایمان باشد و این نشان میدهد که صعود به المپیک به مراتب سختتر از صعود به جام جهانی است. پس باید متناسب با این قضیه به این تیم حق بدهیم و امیدوار باشیم و به آنها کمک کنیم، ضمن اینکه الان زمان آن نیست که بخواهیم نقدی را انجام بدهیم که روحیه بازیکنان تیم امید پایین بیاید. درواقع باید به آنها دلگرمی بدهیم و مطمئناً مسئولیت نتایجی که بهدست میآید با خود آنهاست. ما هم کمک میکنیم تا این تیم بتواند در آینده باز هم موفق شود. درواقع نباید الان زمان آن نیست که نقد تخریبی انجام دهیم و باید به آینده امیدوار باشیم.
آیا برای صعود از مرحله گروهی پاداشی برای امیدها در نظر گرفتهاید؟
بله، این پاداش طبق جدولی که مصوب شده و وجود دارد حتماً به بازیکنان امید پرداخت خواهد شد.
کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی برای تماشای دو دیدار تیم امید به قطر رفت و باز هم مایلیکهن مدیر تیم امید انتقاداتی را به او داشت که چرا و با چه هدفی برای دو بازی به قطر آمد.
خیلی علاقهای ندارم راجع به این مسائل صحبت کنم. آن چیزی که برای من مهم به شمار میرود این است که کادر فنی امید تمرکزش را روی این تیم بگذارد و این موضوع بسیاراهمیت دارد. آنها مسئولیت مستقیم نسبت به نتایج این تیم دارند و بابت همین مسئولیت مستقیم به آنها حق میدهم که تصمیمگیری مستقیمی در رابطه با کادر خود داشته باشند.
اما شاید این مسائل، تمرکز امیدها را به هم بریزد.
به همین خاطر علاقهای ندارم وارد این قضایا شوم و بهتر است تمرکز کنیم روی تیم و بازیهایی که باقی مانده و موفقیت امیدها و البته مسائل روحی و روانی که درخصوص تیم مطرح است و همچنین مسائلی که میتواند مشوق تیم امید باشد. ما باید بیشتر روی این حوزهها تمرکز کنیم تا مسائل حاشیهای که شاید حق باشد و شاید ناحق و بخواهیم در این برهه زمانی به آنها دامن بزنیم که اصلاً نمی تواند صحیح باشد.
به مجمع فدراسیون فوتبال برسیم. موضوع اصلاح اساسنامه طی دو، سه هفته اخیر سروصدای زیادی در رسانههای مختلف به پا کرد و حساسیت زیادی به آن نشان داده شد. به نظر شما چرا این فضا به وجود آمد و حتی یک سری مخالفتها بر سر اصلاح آن در رسانههای مختلف شکل گرفت. در نهایت هم این موضوع، صحبتهای وزیر را در پی داشت که او اظهار کرده بود نباید در آستانه انتخابات دست به اقداماتی بزنیم که شائبهبرانگیز باشد که البته کفاشیان در پاسخ به وی گفته بود، اصلاح اساسنامه هیچ ربطی به انتخابات نداشت. نظر شما در این مورد چیست؟
بعضی وقتها هم فقط شنیدهها نیست و نشنیدهها را شنیده میگیرند. یعنی اینکه چیزی که اصلاً وجود ندارد را بهعنوان شنیده مطرح میکنند، یعنی شایعه میکنند که ببینند فضا به چه شکلی است تا بازخورد لازم را بگیرند.
معمولاً ما یک اصل داریم و یک فرع. در بحث اصل، باید عنوان کنم که هر اساسنامهای متناسب با گذشت زمان، همواره تغییر میکند، حالا اینکه شرایط زمانی و مکانی آن را درست در نظر بگیریم یا نگیریم، یک بحث دیگر است و یا اشکالاتی که به نحوه تغییرات گرفته میشود. همه اینها در جای خود معتبر، خوب، مهم و قابل رسیدگی هستند، اما اینکه چرا این فضا اتفاق افتاد، هر کسی یک تحلیلی برای خود دارد، اما چیزی که مسلم بود و عقلانیت در آن حکمفرمایی میکرد، این بود که همه متفقالقول به این نتیجه رسیدند که اشکالاتی که در اساسنامه به مرور زمان به وجود آمده است، ترمیم شود که البته این موضوع در نهادهایی مثل AFC و فیفا نیز وجود دارد، حتی روند قانونی آن نیز که بخواهد اتفاق بیفتد از طریق همین کارشناسان امر رخ میدهد و با چارچوبی که فیفا و AFC دارد، همخوانی پیدا میکند. شاید مصادف شدن با بحث انتخابات یک مقداری باعث ایجاد این فضا شد، اما همانطور که دیدید این موضوع از دستور جلسه خارج شد و به نظرم با گذشت زمان این مسئله دیگر الان خیلی قابلیت پرداختن به آن را ندارد.
گفته میشود مخالفان کفاشیان به هر ترتیبی به دنبال برکناری او هستند. الان هم به این موضوع ایراد میگیرند که پس از 15 اسفند و با پایان دوره 4 ساله کفاشیان در فدراسیون فوتبال، چه کسی باید رئیس فدراسیون فوتبال شود و این درحالی است که طبق قانون چون مجمع اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات را به هیأت رئیسه تفویض کرده است، پس تا زمان انتخابات کفاشیان رئیس خواهد ماند. ارزیابی شما از این فضا چیست و میخواهم این سؤال را با ارزیابی عملکرد کفاشیان طی 8 سال گذشته پاسخ بدهید.
اینکه بخواهم عملکرد یک نفر را ارزیابی کنم، خیلی حرف خوبی نیست، اما بحثی که وجود دارد این است که همه زحمت میکشند و از قدیم هم این زحمات کشیده شده و تلاشها وجود داشته است. بهطور مثال در بحث تیم ملی این تیم همواره در آسیا در رده نخست قرار داشته و در سطح جهان نیز ردههای خوبی را به خود اختصاص داده و همه اینها با زحمت و تلاش و سعی زیاد بهدست آمده است، اما اینکه بالاخره در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، چیزی است که در هر صورت مجمع در مورد آن تصمیم میگیرد و جزو حقوق مجمع نیز بهشمار میرود. در واقع مجمع بالاترین مرجعی است که در هر فدراسیون میتواند در مورد این قضایا تصمیمگیری کرده و اینکه موافقین و مخالفین چه میگویند، خیلی تأثیرگذار نیست. چیزی که تأثیرگذار است و حرف اول و آخر را میزند، تصمیمگیری مجمع است. وقتی مجمع تصمیمی میگیرد، یعنی یک نفر را در مسئولیتی قبول کرده و در مسند اجرایی نشانده است و از او نیز توقع برنامه و کار را دارد. اگر هم مجمع شخص فوق را رد کرد، یعنی اینکه میخواهد این مسند را به فرد دیگری بسپارد. پس باید صبر کرد و به تصمیمی که مجمع میگیرد، احترام گذاشت.
گمانهزنیها نشان میداد که شما میخواهید برای انتخابات فدراسیون ثبتنام کنید و همین گمانهزنیها حکایت از آن دارد شاید بخواهید به نفع کفاشیان کنار بروید. چقدر این موضوع صحت دارد.
مجمع بالاترین مرجعی است که در هر فدراسیون میتواند در مورد قضایا تصمیمگیری کرده و اینکه موافقین و مخالفین چه میگویند، خیلی تأثیرگذار نیست.
شنیدهها زیاد است و من هم خیلی چیزها شنیدهام. معمولاً اینطور است که باید این شنیدهها را فقط شنید و از کنار آن رد شد. بعضی وقتها هم فقط شنیدهها نیست و نشنیدهها را شنیده میگیرند. یعنی اینکه چیزی که اصلاً وجود ندارد را بهعنوان شنیده مطرح میکنند، یعنی شایعه میکنند که ببینند فضا به چه شکلی است تا بازخورد لازم را بگیرند. ما اصلاً در این فضاها بازی نمیکنیم و من درحال حاضر وظیفهام را بهعنوان دبیرکل انجام میدهم و برای همه آرزوی موفقیت میکنم.
به موضوع صداوسیما و ممنوعالتصویری کفاشیان برسیم. برخیها اعتقاد دارند در این بین صداوسیما بهشدت زورگویی میکند و به هیچ وجه نمیخواهد حق فوتبال را بدهد. تا حرفی میزنید بهسرعت پخش مسابقات را تحریم میکنند و تا شکایت میکنید، ارکان اصلی فدراسیون را ممنوعالتصویر میکنند. نظر شما در مورد این رفتار صداوسیما چیست؟
یک چیزی را که از برجام یاد گرفتیم و بسیار ارزشمند بود، این است که مهمترین معضلی که با غرب بر سر انرژی اتمی داشتیم، با بحث بسیار ممتد، کارشناسی و کلامی و البته تعامل و همکاری توانستیم بر مشکلاتی که در این زمینه داشتیم، فائق بیاییم و مشکل به این بزرگی را حل کنیم. در داخل نیز باید از این موضوع الگو گرفته و بدانیم که با ممنوعالتصویر کردن و اقداماتی از این دست از جانب هر دو طرف به جایی نخواهیم رسید. ما تولیدکننده یک پدیده اجتماعی بسیار مفرح هستیم که قابلیت پذیرش در بین همه اقشار جامعه را دارد. ما تولیدکننده این کالا هستیم و صداوسیما هم پخشکننده این کالا، پس ما بدون کمک همدیگر به هیچ وجه نمیتوانیم مردم را شاد کنیم. اینکه چه کسی اول راست میگوید و چه کسی دوم راست میگوید، اینها مباحثی است که در شأن هیچیک از سازمانها نیست که بخواهند اینگونه قضیه را بهصورت غیرملی به آن نگاه کنند. پس باید در یک فضای بسیار آرام و با تعامل بیشتر به دنبال حل و برطرف کردن حق پخش باشیم.
شما فکر میکنید رویای سالی 300 میلیارد تومان برای فوتبال محقق خواهد شد؟
البته این پولی را هم که عنوان میکنند یعنی 300 میلیارد تومان بر مبنای کار کارشناسی شده عنوان شده است و همین طوری از خودشان نگفتهاند، که این موضوع احتمالاً محقق خواهد شد اما موضوعی که مهم است و در شأن ملت ما قرار دارد این است که این موضوع با تفاهم و گفتوگو حل شود و نه با شکایت و ممنوعالتصویری و این صحبتها. اگر این فضا باشد احترام متقابل هم ایجاد خواهد شد.
چرا محقق نشود. اگر ساختار اقتصادی متناسبی نداشته باشیم چرا نباید امیدوار بود؟ البته مبنای این کار باید همان ساختار اقتصادی متناسب باشد. اگر فضای اقتصادی کشور یک مقدار رکود دارد شاید دور از ذهن باشد که بخواهیم به این پولها برسیم اما اگر فضای اقتصادی باز شود، شاید حتی بتوان رقم بیشتری را هم برای فوتبال در سال درآمدزایی کرد. البته این پولی را هم که عنوان میکنند یعنی 300 میلیارد تومان بر مبنای کار کارشناسی شده عنوان شده است و همین طوری از خودشان نگفتهاند، که این موضوع احتمالاً محقق خواهد شد اما موضوعی که مهم است و در شأن ملت ما قرار دارد این است که این موضوع با تفاهم و گفتوگو حل شود و نه با شکایت و ممنوعالتصویری و این صحبتها. اگر این فضا باشد احترام متقابل هم ایجاد خواهد شد.
پس از ادعاهای واهی سعودیها در خصوص اینکه ایران ناامن است طی روزهای اخیر حتی تیمهای باشگاهی عربی مانند نفتالاوسط عراق نیز درخواست کرده است ایران میزبان دیدارهای این تیم باشد. فکر میکنید در نهایت بحث میزبانی باشگاههای ایرانی از تیمهای عربستانی به کجا خواهد رسید؟
زنجیره ارتباط بین کشورها در حلقههای مختلفی تعریف میشود که حلقههای آموزشی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... به شمار میرود. آن چیزی که مسلم است این است که عربستان یک رقیب سیاسی خاص برای ایران به شمار میرود اما ما حرف اول را در منطقه میزنیم و آنهم در همه ابعاد. پس این موضوع پذیرفته شده نیست که عربستان سعودی با یک دلیل واهی بخواهد این صحبتها را مطرح کند. امنترین کشور منطقه، ایران است. اگر جغرافیای سیاسی منطقه را نگاه کنیم در تمام اطراف ایران جنگ است اما حتی کوچکترین ترقه هم در ایران منفجر نمیشود که این به خاطر امنیت بسیار بالای کشورمان است و تمام دنیا به این موضوع اذعان دارند. اگر بخواهم حتی یک مثال فوتبالی بزنم میتوانم به میزبانی ایران از تیمهای ملی و باشگاهی کشورهای مختلف آسیایی اشاره کنم. از سوی دیگر عربستان سعودی همین الان درگیر جنگ با یمن بوده و علنا در حال بمباران کردن این کشور با هواپیما است. بالاخره امنیتی که در کشور ما است به هیچ وجه در عربستان وجود ندارد و ما حاضریم حتی میزبانی باشگاههای عربستانی را هم قبول کرده و حتی امنیتشان را هم تامین کنیم.
اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا سرانجام به این نتیجه برسد که دیدار نمایندگان ایران و عربستان باید در کشور ثالث برگزار شود، آنگاه تصمیم ما چیست، آیا باید این مسابقات را تحریم کرد؟
تحریم کردن مسابقات آخرین گزینهای است که اتفاق میافتد. ما باید کاملا منافع خود را در نظر بگیریم. البته ما چندین پلن داریم که باید تمام آنها را نگاه کنیم و آن چیزی که کمترین ضربه به منافع ملی ما میزند، آن را انتخاب کنیم و نباید مستقیما وارد آخرین گزینه شویم.
در پایان صحبتهایمان به تیم ملی فوتبال هم گریزی بزنیم.مشکلات این تیم همچنان ادامه دارد. نه زمین کمپ درست شده است و نه اردویی قرار است برگزار شود و نه اینکه اسپانسر لباسهای تیم ملی مشخص شده است. این موضوع نگرانکننده نیست.
خیلی علاقهای ندارم به این فضا ورود کرده و درباره تیم بزرگسالان صحبت کنم.
چندی پیش کفاشیان اعلام کرده بود دیگر اسدی با من هماهنگ است. آیا واقعا در فدراسیون فوتبال اینچنین است و اهداف شما با یکدیگر همسو قرار دارد.
ما واقعا هیچ مشکلی با هم نداریم وتا الان هم هیچ مشکلی با هم نداشتیم و اصلا دلیلی هم ندارد با هم مشکل داشته باشیم. ما آمدیم خدمت کنیم اما فضایی را ایجاد کردند که برای من خیلی این مسائل مهم نیست که چه فضایی ایجاد شد اما به مرور که زمان میگذرد، نوع گفتمانی که افراد دارند و مواضعی که میگیرند، مشخص میشود که چه کسانی به چه شکلی به فوتبال نگاه میکنند! خیلیها علاقمند هستند تا مواضع ما نسبت به فوتبال را به شکل دیگر و چیزهای دیگری اعلام کنند اما مواضع ما در طول زمان خودش را نشان میدهد و نیازی نیست که افراد بخواهند در مورد آن اعلام نظر کنند.
کیروش اعلام کرده بود اگر مشکلات حل نشود شاید از فروردین 95 دیگر سرمربی تیم ملی نباشد.
به مرور که زمان میگذرد، نوع گفتمانی که افراد دارند و مواضعی که میگیرند، مشخص میشود که چه کسانی به چه شکلی به فوتبال نگاه میکنند! خیلیها علاقمند هستند تا مواضع ما نسبت به فوتبال را به شکل دیگر و چیزهای دیگری اعلام کنند اما مواضع ما در طول زمان خودش را نشان میدهد
من این چیزها را نمیدانم. هر کسی صلاح خودش را بهتر از دیگران میدانند و همه میتوانند راجع به زندگی خودشان تصمیمگیری کنند. البته مباحثی که وجود دارد این است که من نسبت به مسائل خودم صحبت میکنم و به دیگران کاری ندارم.
کیروش در آخرین گفتوگوی خود گفته بود دستاوردهای شما برای تیم ملی و فوتبال ایران صفر است. آیا واقعا احساس میکنید که در این مدت هیچ دستاوردی برای فوتبال نداشتهاید؟
آن کسی که در زمین صحبت میکند باید در زمین صحبت کرده و فنی هم صحبت کند و خارج از زمین اصلا اجازه ندارد صحبت کند. به همان دلیلی که میگویند آنها که خارج از زمین هستند نباید فنی صحبت کنند، آنها هم که در زمین کار دارند حق ندارند در خارج از زمین غیرفنی صحبت کنند. اگر هم قصد دارند غیرفنی صحبت کنند میتوانیم در مناظره مستقیم تلویزیونی مشکلمان را حل کنیم.
از سوی دیگر اتفاقات زیادی پیرامون فوتبال ایران طی روزهای گذشته رخ داده است که از مهمترین آنها میتوان به برگزاری مجمع و خروج اساسنامه پیشنهادی جدید از دستور جلسه، شکایت فدراسیون فوتبال از صداوسیما و ممنوعالتصویری رئیس این فدراسیون، ادعای واهی سعودیها درخصوص عدم امنیت در ایران و مسائل مربوط به تیم ملی اشاره کرد که البته شاید هیچ فردی بهتر از مرد اول اجرایی فوتبال کشور نتواند پاسخگوی سؤالات مربوط باشد.
بر همین اساس پس از دیدار شب گذشته تیمهای امید ایران و چین به سراغ علیرضا اسدی رفته و در مورد تمام مباحثی که به آنها اشاره شد، گفت و گویی را با وی انجام دادیم که متن کامل آن را در زیر میخوانید:
قبل از ورود به بحث می توانید مهمترین عناوینی که دکتر اسدی به آنها اشاره کرده است را تیتروار بخوانید:
*امیدها بازی به بازی هماهنگ تر شدند.
*در فوتبال هیچ چیز دستنیافتنی نیست؛ امیدوارم با اقتدار ژاپن را شکست دهیم.
*کارشناسان نظر خود را میدهند اما کادرفنی امیدها در نهایت پاسخگوی نتایج به دست آمده خواهند بود.
*صعود به المپیک به مراتب سختتر از صعود به جام جهانی است.
*در این برهه از نقد تخریبی علیه امیدها پرهیز کنیم.
*شاید مصادف شدن اساسنامه با انتخابات باعث ایجاد چنین فضایی شد که اساسنامه در نهایت از دستورجلسه خارج شود.
*زحمات اینکه تیم ملی اول آسیاست به خاطر زیادی است که گذشته کشیده شده است.
*باید صبر کرد و به تصمیماتی که مجمع میگیرد احترام گذاشت.
*برای موضوع حق پخش با ممنوعالتصویر کردن و اقداماتی از این دست به جایی نخواهیم رسید.
*به تحقق رویای سالی 300 میلیارد در سال برای فوتبال امیدوارم.
*در تمام اطراف ایران جنگ است اما حتی کوچکترین ترقه هم در ایران منفجر نمیشود.
*ما حاضریم حتی میزبانی باشگاههای عربستانی را هم قبول کرده و حتی امنیتشان را هم تامین کنیم.
*به همان دلیلی که میگویند آنها که خارج از زمین هستند نباید فنی صحبت کنند، آنها هم که در زمین کار دارند حق ندارند در خارج از زمین غیرفنی صحبت کنند.
*دلیلی ندارد با کفاشیان مشکلی داشته باشم
از دیدار امیدهای ایران و چین آغاز کنیم. شاگردان خاکپور موفق شدتد با برتری مقابل این تیم به مرحله حذفی برسند. ابتدا در این خصوص صحبت کنیم.
خوشحالیم که امیدهای ایران موفق شدند حریف شرق آسیایی خود را شکست داده و به جمع 8 تیم برتر آسیا راه پیدا کنند. البته امیدها کمی ناهماهنگ و کم تجربه نشان دادند که این موضوع هم طبیعی بوده و به سن پایین این بازیکنان برمیگردد. در هر صورت از ابتدای مسابقات تا به دیدار پایانی مرحله گروهی، در هر دیدار امیدهای ایران در هر بازی هماهنگتر شده و امیدوارکنندهتر نشان دادند.
چه اندازه به دیدار با ژاپن امیدوار هستید؛ تا چه اندازه فکر میکنید بتوانیم این تیم را شکست داده و راهی نیمهنهایی شویم؟
یکی از بزرگترین نقاط قوت ما این است که همیشه امیدوار هستیم و دعا میکنیم بچههایمان با این روحیه خوبی که دارند و البته ارتباط خوب کادر فنی با بازیکنان، انشاءالله از این مسابقه سربلند بیرون بیایند. هیچ چیزی در فوتبال دست نیافتنی نیست و زیبایی این ورزش به همین مورد است و اینکه فوتبال قابل پیشبینی نیست. ما هم امیدوایم بچهها با یک اقتدار خوب بتوانند ژاپن را شکست دهند.
یکی از نقاط ضعف در تیم امید تغییرات مداوم در ترکیب این تیم بود تا جایی که در هر سه بازی شاهد تغییرات پیاپی بودیم. با توجه به اینکه جهانبخش و آزمون نیز در اردوهای اخیر تیم امید نبودند، حداقل این توقع به وجود آمده بود که خاکپور مردان اصلیاش را برای مسابقات انتخابی المپیک شناخته است. حتی بهطور مثال میتوان این عقیده کارشناسان را مطرح کرد که چرا بازیکنی مانند ترابی در دیدار با قطر از ابتدا بازی نکرد.
وقتی شما به گذشته نگاه میکنید، طبق آمار از 25 رئیس فدراسیون، فقط 4 رئیس توانستند تیم ملی را به جام جهانی ببرند و این یک رقمی است که نشان میدهد شانس ما بسیار کم است. حالا در بحث المپیک این شانس بسیار کمتر هم میشود.
اینکه چه کسی بگوید چه بازیکنی بازی کند و از چه زمانی به میدان برود، همه اینها نظرات کارشناسان است، اما حرف اول و آخر در تیم را کسی میزند که از نزدیک با بازیکنان کار میکند و تاکتیک خاصی در ذهنش است و برای تحقق آن میخواهد از نفراتی که در ذهن دارد استفاده کند. بنابراین باید این حق را به کادر فنی بدهیم چون آنها هستند که تصمیمگیرنده اصلی محسوب میشوند و بر اساس مسئولیتی که دارند به عنوان بزرگترین ذیحق در این قضیه تصمیم گرفته و بهطور حتم نتایج کار را خودشان پاسخگو خواهند بود. الحمدالله تا الان که نتایج مثبت بوده و تیم امید در دیدارش مقابل چین با یک برد پرگل توانست به مرحله بعدی صعود کند و ما هم تشکر میکنیم بابت نتایجی که در مرحله گروهی بهدست آمد. کارشناسان هر کدام نظر خاص خود را دارند،اما بالاخره این سرمربی و کادر فنی هستند که حرف آخر را میزنند و در نهایت پاسخگو خواهند بود.
چه اندازه امیدوار هستید که به المپیک صعود کنیم؟
کارمان بسیار سخت است. وقتی شما به گذشته نگاه میکنید، طبق آمار از 25 رئیس فدراسیون، فقط 4 رئیس توانستند تیم ملی را به جام جهانی ببرند و این یک رقمی است که نشان میدهد شانس ما بسیار کم است. حالا در بحث المپیک این شانس بسیار کمتر هم میشود. وقتی در 40 سال نتوانستهایم به المپیک صعود کنیم باید یک مقدار توقعمان متناسب با توانمندیهایمان باشد و این نشان میدهد که صعود به المپیک به مراتب سختتر از صعود به جام جهانی است. پس باید متناسب با این قضیه به این تیم حق بدهیم و امیدوار باشیم و به آنها کمک کنیم، ضمن اینکه الان زمان آن نیست که بخواهیم نقدی را انجام بدهیم که روحیه بازیکنان تیم امید پایین بیاید. درواقع باید به آنها دلگرمی بدهیم و مطمئناً مسئولیت نتایجی که بهدست میآید با خود آنهاست. ما هم کمک میکنیم تا این تیم بتواند در آینده باز هم موفق شود. درواقع نباید الان زمان آن نیست که نقد تخریبی انجام دهیم و باید به آینده امیدوار باشیم.
آیا برای صعود از مرحله گروهی پاداشی برای امیدها در نظر گرفتهاید؟
بله، این پاداش طبق جدولی که مصوب شده و وجود دارد حتماً به بازیکنان امید پرداخت خواهد شد.
کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی برای تماشای دو دیدار تیم امید به قطر رفت و باز هم مایلیکهن مدیر تیم امید انتقاداتی را به او داشت که چرا و با چه هدفی برای دو بازی به قطر آمد.
خیلی علاقهای ندارم راجع به این مسائل صحبت کنم. آن چیزی که برای من مهم به شمار میرود این است که کادر فنی امید تمرکزش را روی این تیم بگذارد و این موضوع بسیاراهمیت دارد. آنها مسئولیت مستقیم نسبت به نتایج این تیم دارند و بابت همین مسئولیت مستقیم به آنها حق میدهم که تصمیمگیری مستقیمی در رابطه با کادر خود داشته باشند.
اما شاید این مسائل، تمرکز امیدها را به هم بریزد.
به همین خاطر علاقهای ندارم وارد این قضایا شوم و بهتر است تمرکز کنیم روی تیم و بازیهایی که باقی مانده و موفقیت امیدها و البته مسائل روحی و روانی که درخصوص تیم مطرح است و همچنین مسائلی که میتواند مشوق تیم امید باشد. ما باید بیشتر روی این حوزهها تمرکز کنیم تا مسائل حاشیهای که شاید حق باشد و شاید ناحق و بخواهیم در این برهه زمانی به آنها دامن بزنیم که اصلاً نمی تواند صحیح باشد.
به مجمع فدراسیون فوتبال برسیم. موضوع اصلاح اساسنامه طی دو، سه هفته اخیر سروصدای زیادی در رسانههای مختلف به پا کرد و حساسیت زیادی به آن نشان داده شد. به نظر شما چرا این فضا به وجود آمد و حتی یک سری مخالفتها بر سر اصلاح آن در رسانههای مختلف شکل گرفت. در نهایت هم این موضوع، صحبتهای وزیر را در پی داشت که او اظهار کرده بود نباید در آستانه انتخابات دست به اقداماتی بزنیم که شائبهبرانگیز باشد که البته کفاشیان در پاسخ به وی گفته بود، اصلاح اساسنامه هیچ ربطی به انتخابات نداشت. نظر شما در این مورد چیست؟
بعضی وقتها هم فقط شنیدهها نیست و نشنیدهها را شنیده میگیرند. یعنی اینکه چیزی که اصلاً وجود ندارد را بهعنوان شنیده مطرح میکنند، یعنی شایعه میکنند که ببینند فضا به چه شکلی است تا بازخورد لازم را بگیرند.
معمولاً ما یک اصل داریم و یک فرع. در بحث اصل، باید عنوان کنم که هر اساسنامهای متناسب با گذشت زمان، همواره تغییر میکند، حالا اینکه شرایط زمانی و مکانی آن را درست در نظر بگیریم یا نگیریم، یک بحث دیگر است و یا اشکالاتی که به نحوه تغییرات گرفته میشود. همه اینها در جای خود معتبر، خوب، مهم و قابل رسیدگی هستند، اما اینکه چرا این فضا اتفاق افتاد، هر کسی یک تحلیلی برای خود دارد، اما چیزی که مسلم بود و عقلانیت در آن حکمفرمایی میکرد، این بود که همه متفقالقول به این نتیجه رسیدند که اشکالاتی که در اساسنامه به مرور زمان به وجود آمده است، ترمیم شود که البته این موضوع در نهادهایی مثل AFC و فیفا نیز وجود دارد، حتی روند قانونی آن نیز که بخواهد اتفاق بیفتد از طریق همین کارشناسان امر رخ میدهد و با چارچوبی که فیفا و AFC دارد، همخوانی پیدا میکند. شاید مصادف شدن با بحث انتخابات یک مقداری باعث ایجاد این فضا شد، اما همانطور که دیدید این موضوع از دستور جلسه خارج شد و به نظرم با گذشت زمان این مسئله دیگر الان خیلی قابلیت پرداختن به آن را ندارد.
گفته میشود مخالفان کفاشیان به هر ترتیبی به دنبال برکناری او هستند. الان هم به این موضوع ایراد میگیرند که پس از 15 اسفند و با پایان دوره 4 ساله کفاشیان در فدراسیون فوتبال، چه کسی باید رئیس فدراسیون فوتبال شود و این درحالی است که طبق قانون چون مجمع اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات را به هیأت رئیسه تفویض کرده است، پس تا زمان انتخابات کفاشیان رئیس خواهد ماند. ارزیابی شما از این فضا چیست و میخواهم این سؤال را با ارزیابی عملکرد کفاشیان طی 8 سال گذشته پاسخ بدهید.
اینکه بخواهم عملکرد یک نفر را ارزیابی کنم، خیلی حرف خوبی نیست، اما بحثی که وجود دارد این است که همه زحمت میکشند و از قدیم هم این زحمات کشیده شده و تلاشها وجود داشته است. بهطور مثال در بحث تیم ملی این تیم همواره در آسیا در رده نخست قرار داشته و در سطح جهان نیز ردههای خوبی را به خود اختصاص داده و همه اینها با زحمت و تلاش و سعی زیاد بهدست آمده است، اما اینکه بالاخره در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، چیزی است که در هر صورت مجمع در مورد آن تصمیم میگیرد و جزو حقوق مجمع نیز بهشمار میرود. در واقع مجمع بالاترین مرجعی است که در هر فدراسیون میتواند در مورد این قضایا تصمیمگیری کرده و اینکه موافقین و مخالفین چه میگویند، خیلی تأثیرگذار نیست. چیزی که تأثیرگذار است و حرف اول و آخر را میزند، تصمیمگیری مجمع است. وقتی مجمع تصمیمی میگیرد، یعنی یک نفر را در مسئولیتی قبول کرده و در مسند اجرایی نشانده است و از او نیز توقع برنامه و کار را دارد. اگر هم مجمع شخص فوق را رد کرد، یعنی اینکه میخواهد این مسند را به فرد دیگری بسپارد. پس باید صبر کرد و به تصمیمی که مجمع میگیرد، احترام گذاشت.
گمانهزنیها نشان میداد که شما میخواهید برای انتخابات فدراسیون ثبتنام کنید و همین گمانهزنیها حکایت از آن دارد شاید بخواهید به نفع کفاشیان کنار بروید. چقدر این موضوع صحت دارد.
مجمع بالاترین مرجعی است که در هر فدراسیون میتواند در مورد قضایا تصمیمگیری کرده و اینکه موافقین و مخالفین چه میگویند، خیلی تأثیرگذار نیست.
شنیدهها زیاد است و من هم خیلی چیزها شنیدهام. معمولاً اینطور است که باید این شنیدهها را فقط شنید و از کنار آن رد شد. بعضی وقتها هم فقط شنیدهها نیست و نشنیدهها را شنیده میگیرند. یعنی اینکه چیزی که اصلاً وجود ندارد را بهعنوان شنیده مطرح میکنند، یعنی شایعه میکنند که ببینند فضا به چه شکلی است تا بازخورد لازم را بگیرند. ما اصلاً در این فضاها بازی نمیکنیم و من درحال حاضر وظیفهام را بهعنوان دبیرکل انجام میدهم و برای همه آرزوی موفقیت میکنم.
به موضوع صداوسیما و ممنوعالتصویری کفاشیان برسیم. برخیها اعتقاد دارند در این بین صداوسیما بهشدت زورگویی میکند و به هیچ وجه نمیخواهد حق فوتبال را بدهد. تا حرفی میزنید بهسرعت پخش مسابقات را تحریم میکنند و تا شکایت میکنید، ارکان اصلی فدراسیون را ممنوعالتصویر میکنند. نظر شما در مورد این رفتار صداوسیما چیست؟
یک چیزی را که از برجام یاد گرفتیم و بسیار ارزشمند بود، این است که مهمترین معضلی که با غرب بر سر انرژی اتمی داشتیم، با بحث بسیار ممتد، کارشناسی و کلامی و البته تعامل و همکاری توانستیم بر مشکلاتی که در این زمینه داشتیم، فائق بیاییم و مشکل به این بزرگی را حل کنیم. در داخل نیز باید از این موضوع الگو گرفته و بدانیم که با ممنوعالتصویر کردن و اقداماتی از این دست از جانب هر دو طرف به جایی نخواهیم رسید. ما تولیدکننده یک پدیده اجتماعی بسیار مفرح هستیم که قابلیت پذیرش در بین همه اقشار جامعه را دارد. ما تولیدکننده این کالا هستیم و صداوسیما هم پخشکننده این کالا، پس ما بدون کمک همدیگر به هیچ وجه نمیتوانیم مردم را شاد کنیم. اینکه چه کسی اول راست میگوید و چه کسی دوم راست میگوید، اینها مباحثی است که در شأن هیچیک از سازمانها نیست که بخواهند اینگونه قضیه را بهصورت غیرملی به آن نگاه کنند. پس باید در یک فضای بسیار آرام و با تعامل بیشتر به دنبال حل و برطرف کردن حق پخش باشیم.
شما فکر میکنید رویای سالی 300 میلیارد تومان برای فوتبال محقق خواهد شد؟
البته این پولی را هم که عنوان میکنند یعنی 300 میلیارد تومان بر مبنای کار کارشناسی شده عنوان شده است و همین طوری از خودشان نگفتهاند، که این موضوع احتمالاً محقق خواهد شد اما موضوعی که مهم است و در شأن ملت ما قرار دارد این است که این موضوع با تفاهم و گفتوگو حل شود و نه با شکایت و ممنوعالتصویری و این صحبتها. اگر این فضا باشد احترام متقابل هم ایجاد خواهد شد.
چرا محقق نشود. اگر ساختار اقتصادی متناسبی نداشته باشیم چرا نباید امیدوار بود؟ البته مبنای این کار باید همان ساختار اقتصادی متناسب باشد. اگر فضای اقتصادی کشور یک مقدار رکود دارد شاید دور از ذهن باشد که بخواهیم به این پولها برسیم اما اگر فضای اقتصادی باز شود، شاید حتی بتوان رقم بیشتری را هم برای فوتبال در سال درآمدزایی کرد. البته این پولی را هم که عنوان میکنند یعنی 300 میلیارد تومان بر مبنای کار کارشناسی شده عنوان شده است و همین طوری از خودشان نگفتهاند، که این موضوع احتمالاً محقق خواهد شد اما موضوعی که مهم است و در شأن ملت ما قرار دارد این است که این موضوع با تفاهم و گفتوگو حل شود و نه با شکایت و ممنوعالتصویری و این صحبتها. اگر این فضا باشد احترام متقابل هم ایجاد خواهد شد.
پس از ادعاهای واهی سعودیها در خصوص اینکه ایران ناامن است طی روزهای اخیر حتی تیمهای باشگاهی عربی مانند نفتالاوسط عراق نیز درخواست کرده است ایران میزبان دیدارهای این تیم باشد. فکر میکنید در نهایت بحث میزبانی باشگاههای ایرانی از تیمهای عربستانی به کجا خواهد رسید؟
زنجیره ارتباط بین کشورها در حلقههای مختلفی تعریف میشود که حلقههای آموزشی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... به شمار میرود. آن چیزی که مسلم است این است که عربستان یک رقیب سیاسی خاص برای ایران به شمار میرود اما ما حرف اول را در منطقه میزنیم و آنهم در همه ابعاد. پس این موضوع پذیرفته شده نیست که عربستان سعودی با یک دلیل واهی بخواهد این صحبتها را مطرح کند. امنترین کشور منطقه، ایران است. اگر جغرافیای سیاسی منطقه را نگاه کنیم در تمام اطراف ایران جنگ است اما حتی کوچکترین ترقه هم در ایران منفجر نمیشود که این به خاطر امنیت بسیار بالای کشورمان است و تمام دنیا به این موضوع اذعان دارند. اگر بخواهم حتی یک مثال فوتبالی بزنم میتوانم به میزبانی ایران از تیمهای ملی و باشگاهی کشورهای مختلف آسیایی اشاره کنم. از سوی دیگر عربستان سعودی همین الان درگیر جنگ با یمن بوده و علنا در حال بمباران کردن این کشور با هواپیما است. بالاخره امنیتی که در کشور ما است به هیچ وجه در عربستان وجود ندارد و ما حاضریم حتی میزبانی باشگاههای عربستانی را هم قبول کرده و حتی امنیتشان را هم تامین کنیم.
اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا سرانجام به این نتیجه برسد که دیدار نمایندگان ایران و عربستان باید در کشور ثالث برگزار شود، آنگاه تصمیم ما چیست، آیا باید این مسابقات را تحریم کرد؟
تحریم کردن مسابقات آخرین گزینهای است که اتفاق میافتد. ما باید کاملا منافع خود را در نظر بگیریم. البته ما چندین پلن داریم که باید تمام آنها را نگاه کنیم و آن چیزی که کمترین ضربه به منافع ملی ما میزند، آن را انتخاب کنیم و نباید مستقیما وارد آخرین گزینه شویم.
در پایان صحبتهایمان به تیم ملی فوتبال هم گریزی بزنیم.مشکلات این تیم همچنان ادامه دارد. نه زمین کمپ درست شده است و نه اردویی قرار است برگزار شود و نه اینکه اسپانسر لباسهای تیم ملی مشخص شده است. این موضوع نگرانکننده نیست.
خیلی علاقهای ندارم به این فضا ورود کرده و درباره تیم بزرگسالان صحبت کنم.
چندی پیش کفاشیان اعلام کرده بود دیگر اسدی با من هماهنگ است. آیا واقعا در فدراسیون فوتبال اینچنین است و اهداف شما با یکدیگر همسو قرار دارد.
ما واقعا هیچ مشکلی با هم نداریم وتا الان هم هیچ مشکلی با هم نداشتیم و اصلا دلیلی هم ندارد با هم مشکل داشته باشیم. ما آمدیم خدمت کنیم اما فضایی را ایجاد کردند که برای من خیلی این مسائل مهم نیست که چه فضایی ایجاد شد اما به مرور که زمان میگذرد، نوع گفتمانی که افراد دارند و مواضعی که میگیرند، مشخص میشود که چه کسانی به چه شکلی به فوتبال نگاه میکنند! خیلیها علاقمند هستند تا مواضع ما نسبت به فوتبال را به شکل دیگر و چیزهای دیگری اعلام کنند اما مواضع ما در طول زمان خودش را نشان میدهد و نیازی نیست که افراد بخواهند در مورد آن اعلام نظر کنند.
کیروش اعلام کرده بود اگر مشکلات حل نشود شاید از فروردین 95 دیگر سرمربی تیم ملی نباشد.
به مرور که زمان میگذرد، نوع گفتمانی که افراد دارند و مواضعی که میگیرند، مشخص میشود که چه کسانی به چه شکلی به فوتبال نگاه میکنند! خیلیها علاقمند هستند تا مواضع ما نسبت به فوتبال را به شکل دیگر و چیزهای دیگری اعلام کنند اما مواضع ما در طول زمان خودش را نشان میدهد
من این چیزها را نمیدانم. هر کسی صلاح خودش را بهتر از دیگران میدانند و همه میتوانند راجع به زندگی خودشان تصمیمگیری کنند. البته مباحثی که وجود دارد این است که من نسبت به مسائل خودم صحبت میکنم و به دیگران کاری ندارم.
کیروش در آخرین گفتوگوی خود گفته بود دستاوردهای شما برای تیم ملی و فوتبال ایران صفر است. آیا واقعا احساس میکنید که در این مدت هیچ دستاوردی برای فوتبال نداشتهاید؟
آن کسی که در زمین صحبت میکند باید در زمین صحبت کرده و فنی هم صحبت کند و خارج از زمین اصلا اجازه ندارد صحبت کند. به همان دلیلی که میگویند آنها که خارج از زمین هستند نباید فنی صحبت کنند، آنها هم که در زمین کار دارند حق ندارند در خارج از زمین غیرفنی صحبت کنند. اگر هم قصد دارند غیرفنی صحبت کنند میتوانیم در مناظره مستقیم تلویزیونی مشکلمان را حل کنیم.